30/12/1969
Bier & Food
In dit inspirerende boek neemt culinair journalist Puck Kerkhoven je mee in de bierkeuken. Ze laat zien dat speciaalbier lokaal, ambachtelijk, onafhankelijk en helemaal hot is. Bier en bitterballen, die combi kennen we allemaal, maar ooit gedacht aan bier en biefstuk, bier en Thaise curry, bier en asperges of bier en chocola?
Er bestaan tal van soorten speciaalbier, ieder met een eigen smaak en karakter. Dit zorgt steeds weer voor een compleet andere beleving. Zo is witbier perfect te combineren met mosselen en een amber bier heerlijk bij rood vlees. Leer meer over de herkomst van bijvoorbeeld IPA’s en Weizen, bijzondere eigenschappen en toepassingen van de verschillende typen. Proef mee met Puck en wordt een echte bierkenner!
Knolselderij, mooi van lelijkheid
Toch, zo grof als hij van buiten lijkt, zo verfijnd is zijn smaak en zo verrassend z´n culinaire mogelijkheden.
Kippensoep tegen de griep
Tijd voor een krachtig kippensoepje, want dat helpt serieus tegen snotneuzen en algehele slapte.
In dit inspirerende boek neemt culinair journalist Puck Kerkhoven je mee in de bierkeuken.
Puck kookt buiten: Zomerse tapas
Ik kookte de hele zomer lang lekker buiten, voor de krantenlezers van het AD en Wegener.